Om sporten

Vi bedriver parkour och tricking som är relativt närbesläktade med varandra. 

PARKOUR

Grundsyftet med Parkour går ut på att ta sig från ett ställe till ett annat på snabbaste sättet möjligt, förbi olika typer av hinder och detta medans man gör det på ett säkert och kontrollerat sätt. Detta kan innefatta att hoppa, klättra och svinga sig mellan, igenom, över och under olika typer av hinder.

TRICKING

I tricking finns det inte ett slutmål. Det sker på ett platt halvmjukt underlag där man utför rörelser från kampsporter, gymnastik, breakdance och akrobatik såsom sparkar, volter och snurrar. Utöver dessa rörelser finns det en lång lista med rörelser som är unika just för tricking.

Säkerhet

Vi prioriterar säkerhet först. Alla aktiva hos oss är försäkrade under Gymnastikförbundet och våra tränare har de licenser som behövs för att backa upp dessa.

lycka

Vi tränar för att må bättre och för att bli bättre.  I och med att vi är en såpass bred sport med en oändlig rörelsebank är det svårt att tröttna. Våra aktiva kan lära sig något nytt varje träning.

gemenskap

Vi arbetar mycket med att skapa personliga relationer mellan aktiva och tränare både på träningen, men också utanför genom sociala medier och kläder. Vi vill skapa en miljö där våra aktiva känner sig omtyckta och viktiga.

trygghet

Vi vill ge våra aktiva en möjlighet att se våra träningar som en frizon där man kan vara exakt den man är utan att behöva visa upp sig och helt enkelt bara träna för sig själv.